The detached three-storey building is situated in a typical residential area of mostly single-family houses. The spatial order of the house cannot be defined by a single element or space, but only by a holistic consideration of all the elements of which the house consists of. The extroverted living spaces with their full-length windows are exclusively oriented to the lake or the garden side. The introverted bedrooms retrieve their daylight through large skylights on the east and west side, but protect the inhabitant from prying eyes from the outside. The paradox of these large openings, that allow no insight but yet permit views to the outside, are of great internal and external spatial qualities and importance for the project. Seen from the outside, the small volume of the house appears open with its large windows in all directions.

Source: Becker & Umbricht Architekten