Studio in London | Feilden Fowles

Designed as a demountable structure, the studio is built of a Douglas fir timber frame clad with corrugated Onduline bitumen sheets. The materials are redolent of agricultural building forms, reinterpreted for its actual purpose to house an emerging team of architects. The long elevation facing south is articulated by steel T columns and floor to ceiling glazing providing uninterrupted views of the garden. The columns have defined a 1830mm grid, equivalent to ¾ of a plywood sheet, which ensures an efficient use of materials and minimal cuts and wastage. The entire studio has been designed to embody the values of the practice, as a demonstration of a rational, highly articulated and low-cost structure that provides a model typology for contemporary work and education spaces. The completion of the studio marks the second phase of the Waterloo City Farm development.

Source: Feilden Fowles